Un l’Hospitalet en lila

De nou 8 de març, dia (dies) de reivindicacions, però sovint també dies d’accions buides i eslògans que desapareixen en acabar aquesta setmana. I aquesta, malauradament, és la situació que passa a la nostra ciutat.

Crec que a l’Hospitalet ens mereixem més. Ens mereixem unes polítiques transformadores de debò, capaces d’arribar a totes les dones de la nostra ciutat. Una acció transversal i capaç de convertir l’Hospitalet en una ciutat realment feminista.

I per començar la transformació necessitem dades clares i realistes sobre la nostra ciutat. I les poques que tenim, clarifiquen la situació real a la nostra ciutat. Però aquesta opacitat ens fa mal a totes, també a l’actual govern municipal. Perquè volem amagar que tardem setmanes a atendre una dona víctima de violència, no ens ajuda com a ciutat. Com tampoc ho fa negar-se a tenir un espai realment participatiu per totes les entitats de dones i moviments feministes de la ciutat.

Això sí, aquesta setmana omplirem la ciutat de bancs pintats de lila, i farem moltes classes de zumba, que estan molt bé, però que potser no és allò que més necessitem les dones de l’Hospitalet per millorar les nostres condicions.

I em pregunto, no seria millor treballar amb xarxa amb totes les entitats de dones i organitzacions feministes de la ciutat? Sumar-ho tot, escoltar-les de veritat i sobretot donar-los veu a elles, que són les que coneixen les necessitats de la nostra ciutat?, teixint aliances amb totes les entitats, organitzacions i també institucions que treballen dia a dia pels drets de les dones, en definitiva, treballant en xarxa entre totes les entitats i administracions.

Actualitzar tots els plans i protocols locals, la creació d’un espai on totes puguem participar activament, una bona anàlisis i actuació sobre els punts negres de la ciutat, formació a l’equip tècnic de l’Ajuntament en perspectiva de gènere, Punts Liles amb professionals que puguin atendre immediatament en el moment que es produeix una agressió sexual, més formació per a les entitats (que la demanen!), i l’obertura d’un SIE com a element essencial per millorar la xarxa d’atenció a les dones víctimes de violència masclista, són alguns dels aspectes més urgents a millorar.

El feminisme, si realment ens el creiem, no ha de ser una paraula buida o un eslògan. Ha de ser una manera de pensar la ciutat i sobretot una manera de governar-la, de veure-hi més enllà i de ser capaces de prendre decisions realment transformadores. Les accions de sensibilització són importants, necessàries i no hi hem de renunciar, ni tampoc a les accions festives, però si sols ens quedem en aquesta esfera no viurem mai en una ciutat 100% feminista ni lliure de discriminacions.

Per una política realment transformadora i en clau feminista, perquè a l’Hospitalet es pot viure millor!

silviacasola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top