A l’Hospitalet la democràcia està “justeta”

El passat ple d’octubre, i per sorpresa de tothom, el govern municipal va retirar dos punts de l’ordre del dia sense haver-ho comentat prèviament a la Junta de Portaveus, i sense tampoc donar més explicacions.

Aquests dos punts, feien referència a la proposta de canvi de dia de les sessions del ple. Una proposta feta sense consens ni debat previ, que es pretenia imposar. Fet que demostra que va ser retirat de l’ordre del dia, un cop el Ple ja estava començat, per por del PSC a perdre la votació.   

El més curiós és que dies abans en altres òrgans vinculats, com és el Consell d’Administració de La Farga, ja es donava per fet que els dies dels plens canviarien, quan no s’havia fet ni el debat al Ple, ni s’havia acordat enlloc.   

Un cop passat el Ple, els grups Esquerra Republicana+EUiA, Partit Popular i En Comú Podem hem realitzat el següent comunicat

Ja que al Ple no se’ns va donar l’oportunitat d’explicar el nostre posicionament, us el deixo aquí:

Respecte al posicionament sobre els punts 12 i 13 del nostre grup, Esquerra Republicana+EUiA:

Permeti’m tres consideracions prèvies:

  • D’entrada creiem que hem de facilitar la conciliació d’horaris a qualsevol membre d’aquest ple que necessiti coordinar les seves tasques vinculades a l’exercici de regidor. Alguns dels aquí presents sou membres d’altres organismes supramunicipals com és la Diputació o l’Àrea Metropolitana de Barcelona, espais en que és condició necessària ser regidor per poder-hi ser.  
  •  No podem obviar la complexitat de canviar-ho tot ara que està en marxa i que els calendaris de plens, comissions, però també terminis de preguntes, mocions… fins i tot altres organismes com el Consell d’Administració de La Farga ja estan fixats. Especialment per les molèsties i volum de feina que representa per als treballadors i treballadores de la casa.  
  •  I per últim, però no menys important, el fet que aquesta ciutat necessita un govern i una alcaldia 100% disponible. 

Ens alegrem que la proposta sigui fer tots els plens a la tarda, fet que sempre hem manifestat facilita la participació ciutadana, tot i que no és condició única per fer-ho. Facilitar que les entitats participin del Ple és encara una tasca pendent que haurem de millorar amb el nou reglament.  

No podem votar a favor d’un canvi de data en la celebració dels plens perquè no respon a cap criteri que no sigui la necessitat personal de l’alcaldessa de compaginar la seva doble funció a l’Ajuntament i al Senat. I ens preguntem, si ja té problemes per poder assistir als plens com pot garantir el ple exercici de les seves funcions? 

És inaudit que una ciutat com l’Hospitalet de Llobregat tingui una alcaldessa a temps parcial, que comparteix la seva dedicació com a alcaldessa amb una feina tan important i que requereix de tantes hores, i presència a Madrid, com és ser senadora.  

De fet, la senadora del PSC que vostè substitueix és “Lorena González que va deixar la seva acta per haver estat escollida alcaldessa de Balaguer a les darreres eleccions municipals”. (text literal extret del Digital LH). 

Balaguer, amb 17.460 habitants segons padró 2022 i l’Hospitalet, amb 265.444 segons padró del 2022. És a dir una ciutat més de 15 vegades més petita que la nostra, per volum i complexitat, i la seva alcaldessa va considerar que mereixia tota la seva dedicació.  

A banda podríem parlar de tots els reptes que afrontem aquesta ciutat, a nivell social especialment, però també de convivència, neteja, feina, que requereixen de l’atenció constant i el lideratge continuat, especialment de qui està al capdavant del govern municipal. Molts d’aquests reptes no es resolen des d’una sola mirada o àrea i necessiten d’intervencions transversals ben coordinades per realment transformar la nostra estimada ciutat, tasca que recau sobre l’alcaldia.

Aquesta ciutat no es pot governar des de Madrid, em sap greu dir-li senyora alcaldessa. Des del més absolut respecte cap a vostè, l’Hospitalet i totes les persones que vivim i ens estimem aquesta ciutat, ens mereixem un govern que hi vulgui ser al 100%.   

silviacasola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top