Parlem de salut mental

Posar la salut mental al centre no és símptoma de feblesa, al contrari. Posar les persones al centre és sinònim d’una vida sana. Aquest és un tabú que necessitem trencar, fer visible i col·lectivitzar per canviar les estructures d’una societat massa individualista i sovint egoista.

I vull parlar en nom meu, però també sé que parlo per molts més. Els darrers anys, he patit diversos episodis d’angoixa, molt malestar i alguna cosa més greu com a conseqüència de massa mentides, humiliacions, crits, i d’abús de poder constant i greu.

I en vull parlar en positiu, perquè també han sigut temps de conèixer-se a una mateixa, de conèixer veritablement algunes persones que han mostrat la seva cara més fosca i de saber amb qui pots comptar de veritat.

Per tot plegat, vaig decidir que mai més donaria suport a algú que et vol malalta, petita i súbdita. Com també hem decidit que s’ha acabat el temps de callar. Perquè hem patit, hem plorat, ens hem volgut rendir, però hem resistit i sanat gràcies a la bona gent amb qui compartim camí.

I hi ha qui encara avui vol fer mal, amb mentides o perfils falsos amb l’objectiu (estèril tot sigui dit) de continuar fent mal. Cadascú amb la seva consciència de quin món vol construir i quin món vol deixar als seus fills i filles.

Jo seguiré treballant per millorar-lo, com també la meva ciutat i perquè ningú més hagi de passar per aquestes situacions. I en aquest cas els recursos públics són necessaris, com també ho és escoltar-nos més. Aprendre a escoltar, a reflexionar i a millorar-nos cada dia, i que com a societat tinguem els espais, protocols i respostes quan algú pateix.

Jo tinc la sort de poder-ho ara ja explicar, i quan un dia passa algun núvol, puc comptar amb molta gent amb qui he fet aquest camí o ens hem pogut trobar. Gent molt diversa a qui sempre li estaré agraïda per haver-hi estat en algun punt, potser alguns d’ells sense saber que m’havien ajudat en algun moment molt delicat.

I compteu amb una veu amiga i sincera si mai us hi trobeu, perquè és cosa de totes i ens hi va una societat més justa, bonica i sana.

silviacasola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top